Over ons

De stichting IN Visible Light is een nieuwe organisatie die kunst, cultuur en educatie inzet voor innerlijke bewustwordings- processen. Wij willen mensen inspireren om hun innerlijke licht te ontdekken en te laten schijnen, en zo een positieve impact te hebben op de samenleving. De stichting is opgericht op 5 mei 2023 en biedt kunst-, cultuur- en educatieprojecten aan die gericht zijn op persoonlijke groei en ontwikkeling. Wij willen je alles leren wat je niet op school leert, op een creatieve en inspirerende manier. Wij geloven dat jij een unieke bijdrage kunt leveren aan de wereld, en dat kunst je daarbij kan helpen.
 

Om je meer te vertellen over onze stichting, willen we je graag voorstellen aan onze oprichter, Catrien de Boer (voorheen Jonker). Catrien is een theatermaker, coach en docent met een missie om kunst en cultuur in te zetten voor innerlijke bewustwording. Catrien heeft veel ervaring in het geven van theaterlessen en workshops aan verschillende doelgroepen. Zij combineert haar kennis en vaardigheden om mensen te helpen zichzelf te uiten, te ontwikkelen en te verbinden.

Catrien heeft zelf een diepe transformatie doorgemaakt, toen zij haar broer verloor aan zelfdoding. Dit zette haar aan tot een zoektocht naar de betekenis van het leven en het bestaan, wat leidde tot een spirituele reis. Tijdens deze reis ontdekte zij haar innerlijke licht en besloot zij dit te volgen en te delen met anderen. Zij richtte de stichting op als een manier om haar droom om kunst, cultuur en educatie in te zetten voor innerlijke bewustwordingsprocessen te realiseren. Zij wil mensen inspireren om hun innerlijke licht te ontdekken en te laten schijnen, en zo een positieve impact te hebben op de samenleving.

Naast Catrien bestaat het bestuur van de stichting uit Véronique Akkermans, die de rol van voorzitter vervult, Fadila van Schie, die de rol van penningmeester vervult, en Rinze Bijstra, die de rol van secretaris vervult, die allemaal op vrijwillige basis werken en geen vergoeding ontvangen voor hun werkzaamheden. Zij ondersteunen Catrien in haar visie en missie, en dragen bij aan de organisatie en uitvoering van de projecten van de stichting.

Onze naam “IN Visible Light” heeft meerdere betekenissen. De eerste betekenis is “Onzichtbaar licht”, wat verwijst naar het licht dat we niet altijd kunnen zien, maar wel degelijk aanwezig zijn. Wij richten ons op het zichtbaar maken van het onzichtbare en het ontdekken van nieuwe mogelijkheden. De tweede betekenis is “In zichtbaar licht staan”, wat letterlijk en symbolisch betekent dat je je plek op het podium inneemt, je talenten laat zien en in je kracht stapt. De derde betekenis is “Het licht in mij”, wat gaat over de verbinding tussen je ziel en de bron van God, die je ware essentie, potentieel, talenten en passie weerspiegelt.


Onze missie is om mensen te helpen dit licht te ontdekken en te laten schijnen, zodat ze zichzelf en de wereld op een nieuwe manier kunnen zien en ervaren. Wij doen dit door kunst en cultuur in te zetten als krachtige middelen voor transformatie, groei en verbinding. Onze visie is een samenleving waarin mensen hun innerlijk licht durven te tonen en te delen met anderen. Een samenleving waarin mensen zich bewust zijn van hun eigen waarde en die van anderen, waarin diversiteit wordt gevierd en waarin creativiteit wordt gestimuleerd.
 

Laat je licht schijnen!